Fotografera din lägenhet

På nätet kan man hitta mängder av olika guider om hur man ska gå tillväga för att bli bättre på att fotografera människor, natur, djur eller andra typer av motiv. Det är dock inte tillräckligt många sajter som tipsar om hur man på bästa sätt fotograferar sin lägenhet eller sitt hus. Orsaken till att man kan vilja ha fina bilder på sin bostad kan t.ex. handla om att den ska ut för försäljning, men även i samband med att man vill byta sin hyresrätt.

Det är precis lika viktigt att ha snygga bilder på sin bostad som det är att ha ett snyggt fotografi av sig själv på sin CV. Ska du ta en riktigt professionell bild på dig själv kanske du ser till att göra en behandling hos Nordic Hair innan eller köper dig nya, snygga kläder. Detsamma gäller för din bostad. Du behöver se till att inredningen är på topp och därefter veta vilka knep du ska använda dig av för att få bilderna att likna något från en mäklarfirma.

Så gör du!

Ljus är mycket viktigt

Majoriteten av alla som ska köpa en ny bostad eller letar efter en ny hyresrätt vill se till att bostaden har mycket ljus. Se därför till att du väljer rätt tid på dygnet för din fotografering. Det är alltid rekommenderat att utföra fotograferingen på sommaren om möjligheten finns. I annat fall försök att fotografera en ljus och solig vinterdag.

Rensa

En av de viktigaste aspekter att ha i åtanke är att dina potentiella köpare enkelt vill kunna föreställa sig själva i bostaden. Se därför till att du tar bort föremål som kan vara väldigt personliga. Det kan till exempel vara fotografier på dig eller dina barn, badrumsartiklar som tandborstar och hårborstar, men även små, lösa föremål. Ta dock inte bort alldeles för mycket. DIn bostad ska fortfarande kännas hemtrevlig.

Blommor

Blommor och gröna växter är mycket bra att använda sig av när du vill skapa rätt känsla. Se till att blommorna hamnar i blickfånget på din bild och kom ihåg att välja en snygg vas.

Redigera inte

Visst kan du ändra ljuset lite på en bild för att få den mer tydlig och klar, men försök att alltid hålla dig till sanningen så mycket som möjligt. Photoshoppa inte in en öppen spis i vardagsrummet om du inte har någon och ändra inte plastgolvet till fiskbensparkett bara för att locka till dig köpare.

Visa inte allt

Du behöver inte se till att varje vrå av din bostad hamnar på bild. Se istället till att välja de utrymmen och rum som är mest tilltalande. Det kan t.ex. vara så att du precis har inrett vardagsrummet till perfektion. Fokusera då mycket på detta rum och skippa klädkammaren som du inte har rensat på 6 månader.