Inred ditt hem med fototapeter

Dags att renovera hemmet eller bara fräscha upp lite? Då är fototapeter något att satsa på.

Borta är nu alla tråkiga vitmålade väggar och småblommiga tapeter och istället har fototapeter bara ökat i popularitet under de senaste åren. En stor anledning är för att de verkligen sätter en personlig prägel på ditt hem och får det att kännas både hemtrevligt och ombonat.

Så fungerar fototapeter

Det är inte så krångligt och dyrt som man kanske kan tro. Ett toppentips är att ta hjälp av Familjetapeter och deras förträffliga expertis. På deras hemsida hittar du ett stort utbud av fototapeter i alla möjliga motiv. Allt från skog, sport, djur, abstrakt eller vintage och många fler!

Titta runt lite tills du hittar just din favorit, priser per meter finns tydligt utmärkta för varje tapet. Sedan är det dags att mäta väggen därhemma. Ange måtten på hemsidan, lägg till 3-5 cm för skärmån och beskär dessutom bilden så du får exakt den delen av fototapeten som passar dig. Klart! Bara att invänta leverans. De flesta av deras fototapeter är dessutom av typen non-woven och därför otroligt lätta att tapetsera med, även för nybörjaren.

Lämpliga rum för fototapeter

Fototapeter passar alldeles utmärkt i de flesta rum. Tänk på att det kommer vara ett stort motiv som täcker en hel vägg så man bör enbart tapetsera en av väggarna i rummet och är rummet väldigt litet bör man tänka extra på vilket motiv man väljer. Titta runt lite efter tips på nätet och hämta inspiration från hur andra har valt att tapetsera. En fototapet drar mycket uppmärksamhet, tänk på den som en enorm tavla. Den står ut av sig själv så undvik mycket plotter framför. Tänk också på att olika foton fungerar olika bra beroende på rum. Ett sovrum vill vi ofta ha som en oas med harmoni. Där passar fototapeter med mer dämpade färger medan ett kök oftast har mer liv och rörelse och därför är mer lämpat för fototapeter med ljusa färger som livar upp mycket.

Motiv passande för väggar

Väljer man ett färdigtryckt motiv så är utbudet enormt och det är lätt att gå vilse i djungeln eller få beslutsångest. Det första man ska tänka på är att utgå ifrån vilket rum det är och vad man vill ha för känsla i just det rummet. Utgå sedan från personliga intressen. Älskar du djur? Titta igenom kategorin och föreställ dig hur det kan se ut på din vägg. Vill du vakna på morgonen och ligga i sängen och titta på en skog eller en vacker solnedgång ska du satsa på fina harmoniska naturbilder. Det går också bra att trycka upp bilder du tagit själv på tapet. Mer personligt än så kan man inte få det hemma. Kanske ett minne från senaste semesterresan eller favoritbilden från bröllopet. Vad du än väljer för motiv så kommer du få ett betydligt mer personligt hem och väggar att beundra i många år framöver. Det är dessutom så roligt med fototapeter och efter att du börjat med ett rum så kommer du vilja ha det i varje rum i ditt hem till slut.