Formge egna posters

Att inreda hemmet med personliga och unika detaljer är både trendigt och trevligt. För dig som formger grafiska produkter eller fotograferar är det här en möjlighet att tjäna pengar på din hobby. Idag finns fler kanaler än tidigare att nå ut och sälja dina produkter, framför allt via nätet.

Tavlor med tryckta posters eller annan konst har under senare år varit en stark inredningstrend. Den hänger samman med en svängning mot det mer maximialistiska och personliga efter många år av enkelt och skandinaviskt. Att skapa unika tavelväggar med en blandning av posters, målningar och fotografier är ett enkelt och billigt sätt att få till ett mysigt och modernt uttryck i alla typer av hem.

Det här har också inneburit att allt fler letar efter unika posters och trycksaker, framför allt online. Näthandeln har öppnat upp nya möjligheter för konstnärer, designers och fotografer att hitta kunder som letar efter unika printade produkter. Tidigare krävdes stora volymer för att tjäna pengar men idag finns många ”print on demand”-tjänster där du snabbt kan trycka upp vid försäljning.

Möjligheterna att sälja på nätet är många, till exempel finns det idag ett antal försäljningsplattformar, som Etsy, där enskilda designers och fotografer enkelt kan sälja till kunder över hela världen. Sociala medier som Instagram är ett annat enkelt och billigt sätt att både marknadsföra dig och sälja dina produkter. Det är viktigt att du lägger ner tid på att skapa attraktiva bilder att fylla din webbshop eller ditt flöde med.

För att lyckas behöver du hitta din egen nisch och stil som gör att dina fotografier eller design känns unika. Fundera över vilka kunder som är din målgrupp och anpassa dina försäljningskanaler och ditt utbud med utgångspunkt i detta. Idag finns större möjligheter än någonsin att omvandla ditt intresse för foto och design till ett företag som ger extrainkomster!