Bryan Adams som fotograf

De flesta av oss har nynnat till Bryan Adams succé ”Summer of ´69” och ”(Everything I do) I do it for you”. Bryan Adams är en sångare och låtskrivare från Kanada. Han började sin karriär som artist vid femtonårsåldern. Det många inte känner till är att förutom sångare är Bryan Adams även fotograf. Han har arbetat som fotograf i 20 års tid. Hans parallella karriär som fotograf omfattar jobb med bland annat mode, reklamkampanjer och artister. År 2013 gav han ut en fotobok med fotografier på krigsskadade från Irak och Afghanistan.

Bryan Adams parallella karriär

Rockartisten ställer ut sina många porträttfoton av både kändisar och krigsoffer på Fotografiska. Under en pressträff inför sin utställning berättade Bryan Adams om sin parallella karriär och varför han har valt att arbeta även med detta. En av orsakerna är att fotografjobbet har hjälp honom att komma ut ur den så kallade bubblan som han och många artister lever i. I utställningen ”Exposed” på Fotografiska möter man en sida där glamour och framgång sticker ut och en annan sida där man ser unga soldater som skadats under kriget i Irak och Afghanistan. Bryan Adams har beskrivit sin egen familjebakgrund som militär, fast han själv kallar sig pacifist.

Bryan Adams- en artist med många sidor

Bryan Adams är en talangfull artist med låtar som många generationer känner till. Hans andra talang som inte alla känner till är fotografi, som han har arbetat med under två decennier. Han har arbetat med flera olika projekt under åren, där han bland annat har fotat mode och artister. Genom sitt fotograferande har han visat en till sida, som handlar om krig. Han var aktiv i debatten gällande Irakkriget och öppen från början med sina åsikter gällande kriget. Bryan Adams är dessutom en engagerad djurrättsaktivist. Adams är en förebild, inte bara för sin musik och sitt fotograferande men även för sin jordnära personlighet.